Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012


Κανελ-μπούλλαρ... Kanelbullar

Δεν γίνεται να μην υπάρχει «μπούλλαρ» στην καταψυξη.

Πάντα φτιάχνω μια δόση και μόλις κρυώνουν τα βάζω στην κατάψυξη. Δηλαδή όσα... περρισεύουν. Έτσι έχω πάντα φρέσκα μπούλλαρ στο σπίτι.

Όποτε θέλω τα βγάζω και τα ζεσταίνω 20 δευτερόλεπτα στο μικροκυμμάτων ή λίγα λεπτά στο φούρνο.


Μόλις φουσκώσει η ζύμη τη μοιράζουμε σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε «φύλλο», όχι πολύ λεπτό, περίπου μισό πόντο.

Με ένα πινέλο βουρτσίζουμε το φύλλο και στη συνέχεια ρίχνουμε ζάχαρη και κανέλλα (και αν θέλουμε και κάρδαμο) καλύπτωντας το φύλλο.

Το γυρνάμε σε ρολό και το κόβουμε κομματάκια και μετά τα βάζουμε σε φόρμες μάφιν.

Τα αφήνουμε κάτω από μια πετσέτα να ξαναφουσκώσουν για περίπου 30 λεπτά.

Πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα πασπαλίζουμε με αυγό και ρίχνουμε λίγη χοντροκομμένη ζάχαρη (ή απλή ζάχαρη) από πάνω.
 
Βon appétit
 

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ονειρεμένα!!! Μύρισε το σπίτι κανέλα όταν τα φτιάξαμε. Μύρισαν Χριστούγεννα, διαφορετικά όμως από τα παραδοσιακά γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή