Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012


Ηλεκτρικές σκούπες - Damsugare


Έφτιαξα μια τούρτα χθες και περίσεψε παντεσπάνι. Αντί να το πετάξω πήρα την ευκαιρία να κάνω αυτά τα μικρά σουηδικά γλυκά.

Στη Σουηδία, ονομάζονται «ηλεκτρικές σκούπες». Η γεύση που χρησιμοποιούμε ειναι «
Arrak» ή «Punch».

Δυστυχώς, δεν νομίζω ότι μπορείτε να τις βρείτε στην Ελλάδα. Γι αυτό τις έφτιαξα με λικέρ Βύσσινο.


Για περίπου 18 κομμάτια


50 γρ βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
220 γρ Κέικ ή παντεσπάνι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
3-5 κουταλιές της σούπας λικέρ

2 πακέτα αμυγδαλόπαστα


 

Λιώστε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει. Ανακατέψτε το κακάο, τη ζαχαρη άχνη,το βούτυρο, τρίψτε το παντεσπάνι και στη συνέχεια αναμείξτε.

Εγώ τα ανακατεύω όλα με τα χέρια μου. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λικέρ.
Τα υλικά τα πλαθουμε σε ρολλό και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά.

Βάζουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολες την αμυγδαλόπαστα και την ανοίγουμε σαν φύλλο. Αν κολλάει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη άχνη.

Τυλίξτε το ρολλό στην αμυγδαλόπαστα και βάλτε το πίσω στην κατάψυξη.

 

Το κρατάμε όση ώρα χρειάζεται για να λιώσουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

 

Το κόβουμε σε κομμάτια και βουτάμε τις άκρες σε μαύρη σοκολάτα.
Για να πάρουμε ένα πιο διασκεδαστικό αποτέλεσμα, μπορούμε να χρωματίσουμε την αμυγδαλόπαστα με χρώμα μαγειρικής Wilton.

 
Βon appétit

3 σχόλια:

  1. Φαινονται παρα πολυ ομορφα για κερασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμ...νοστιμα!!! Ποσα γραμμαρια αμυγδαλοπαστα χρειαζονται, επιδη δεν μπορω να τη βρω ετοιμη και θα τη φτιαξω μονη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή